Dennis Zoppi

În universul mixologiei, Dennis Zoppi este un adevărat gigant. Originar din Cremona și ulterior fiu adoptiv al orașului Torino, talentul său își găsește mereu o modalitate de a se exprima.

Născut în 1980 și devenit barman din 1996, a fost proprietarul localului Smile Tree din Torino, un laborator de mixologie, un lăcaș magic cu o tejghea plină de surprize și o pădure a sticlelor de băutură suspendate în aer.

Dennis Zoppi a fost cuprins pentru prima oară de inspirație în momentul în care a vizitat barul și tutungeria deținută de familia câtorva dintre prietenii săi, deși contactul real cu cafeaua s-a produs în cadrul primului său curs de barman, la institutul A.I.B.S.

De fapt, profesorul era pasionat de cafenele; și, la fel ca toți cei care își iubesc meseria, nu a ratat niciodată ocazia de a le insufla elevilor săi dragostea pentru materia primă pe care a ales-o în mod necondiționat.

 

Așa se face că Dennis Zoppi s-a îndrăgostit de lumea barului, locul unde totul se desfășoară în mod ciclic, de dimineața până noaptea, luând-o din nou de la început a doua zi.

Se spune că este un bărbat fascinat de excelență, care nu își impune niciun fel de limită și caută întotdeauna ceva mai mult, propunându-și să dea la iveală detalii și fațete de un înalt rafinament.

Nu există un chef pe această planetă care să nu țintească cât mai sus: rețetele lui Davide Oldani, Pietro Leeman și Dennis Zoppi pentru Coffee in Space

Pentru el, cafeaua este un ingredient prețios, deoarece este legată de toate momentele intime împărtășite de cei care o savurează în companie. Mirosul său evocă multe amintiri și chiar și puțină nostalgie, acesta fiind, poate, și motivul pentru care îi place atât de mult.

 

Arta sa, designul de cocteiluri, este o direcție avangardistă, care nu a mai existat până în prezent.

Designul de cocteiluri nu înseamnă doar să creezi ceva frumos, care poate să uimească; înseamnă mult mai mult decât atât. Este multisenzorial și se referă la gusturi, povești, uimire, arome și, mai presus de toate, este o experiență în sine.

La ora actuală, Dennis Zoppi este implicat în acțiuni de instruire, consultanță și creare de noi produse.

Ceilalți chefi

Loretta Fanella
VEZI BIOGRAFIA

Pietro Leemann
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Maurilio Garola
VEZI BIOGRAFIA

Frații Cerea
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA