Ferran Adrià

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Fundația ElBulli (Barcelona) și Heart (Ibiza). 

Ferran Adrià (născut în 1962 în Hospitalet de Llobregat, în Barcelona), este un filosof culinar și un guru al gastronomiei internaționale. Prin intermediul Fundației elBulli, a creat un centru inovator dedicat cercetărilor gastronomice, care își propune să studieze și să catalogheze toate cunoștințele culinare din lume: o inițiativă extraordinară, care pune inovația în centrul preocupărilor de la toate nivelurilor, corelând toate rețelele

interdisciplinare de cunoaștere.

Colaborarea sa cu Lavazza a început în 2000, moment în care compania a lansat trendul special Coffee Design, grație căruia cafeaua a fost introdusă în mod oficial în lumea

gastronomiei de top.

Inclus de revista Time printre cele mai influente 100 de persoane din lume și deținător al unor diplome de onoare, în ultimii ani Adrià a modificat radical universul haute cuisine contemporan.    

Metoda creativă pe care a conceput-o la restaurantul elBulli, unde a sosit cu mulți ani în urmă, în 1984, în urma unei întâlniri cu Juli Soler, și pe care a menținut-o sub lumina reflectoarelor internaționale timp de 30 de ani, în aplauzele unanime, a devenit acum baza pentru noi proiecte de cercetare. Întreaga poveste și toate materialele privitoare la cele 1846 de rețete pe care le-a creat pe parcursul anilor de creativitate gastronomică vor fi vizibile în cadrul Fundației Cala Montjoi, care se va

deschide spre finele anului 2019.

Ceilalți chefi

Virgilio Martinez
VEZI BIOGRAFIA

Albert Adrià
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA