Igor Macchia și Giovanni Grasso

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

La Credenza (San Maurizio Canavese). 

Restaurantul La Credenza al lui Igor Macchia și Giovanni Grasso atrage și încântă prin armonia spațiilor, dispunerea discretă a meselor și atmosfera care, aflată la confluența dintre clasic și contemporan, redă esența intimă, veritabilă, a bucătăriei lor.

Ei sunt figurile emblematice ale unui proiect antreprenorial din domeniul gastronomiei de cel mai înalt nivel care, după începuturile sale din 1991, moment în care La Credenza din San Maurizio Canavese a fost distins cu o stea Michelin, s-a dezvoltat pe parcursul anilor, prin deschiderea restaurantului Casa Format. Această structură multifuncțională, care include atât un restaurant, cât și un hotel, este o veritabilă oază de ospitalitate responsabilă, ecologică și „durabilă”, cu o grădină de legume de 2.000 de mp, care asigură oferta de sezon a bucătăriei.

 

 

Simbioza dintre acești doi chefi este uimitoare, deoarece ei au putut să își îmbine viețile profesionale într-un mod armonios, fapt care i-a permis unuia dintre ei să joace rolul de manager al sălii (fiind întotdeauna atent la felurile de mâncare, desigur), iar celuilalt să fie comandantul-chef sau, mai bine zis, primul dintre egali, în bucătărie. Totuși, aceasta nu îl împiedică să își urmeze frecvent pasiunea pentru călătoriile în Orientul Îndepărtat, unde predă stilul italian de gătit și de unde importă minunile rezultate din interacțiunea dintre stiluri și culturi, ceea ce, evident, se transpune în mod concret în farfuriile oaspeților. 

A vorbi despre La Credenza înseamnă, fără nicio îndoială, a vorbi despre imaginație. Însă există, în mod constant și consecvent, un echilibru perfect între preparate, ca și cum ele ar reprezenta confluența a trei minți ascuțite, fertile, aflate în consens.

 

Din 2011, Giovanni Grasso și Igor Macchia sunt Ambasadori ai brandului Lavazza. În 2013, acest duo a inventat rețeta Rapissino  pentru standul Lavazza de la expoziția Host din Milano. În 2017, Igor a fost oaspetele de onoare la MasterChef Danemarca. În septembrie 2017, Giovanni Grasso a creat o rețetă bazată pe cafeaua Kafa, spre a sărbători alături de Lavazza cea de-a 70-a aniversare a Ferrari.     

Nu șterge

La Credenza

La Credenza atrage și încântă datorită armoniei spațiilor, dispunerii discrete a meselor și atmosferei care, aflată la confluența dintre clasic și contemporan, redă imediat esența intimă, veritabilă, a bucătăriei sale: pătrunde pe un tărâm magic, dominat de magia preparatelor și de glasul universal al vinurilor, urmărește implicarea artizanilor și miroase adierea pământului lor natal prin succesiunea anotimpurilor.

Casa Format

Bucătăria de la Casa Format este o aventură de redescoperire a tradiției și de împărtășire a selectării responsabile a materiilor prime. Celor care lucrează acolo le place să se definească drept artizani ai gustului, deoarece ceea ce găsești în farfurie este rodul muncii asidue atât a minții, cât și a mâinilor.

 

Via Tetti Valfré 1,
Orbassano, Torino

Ceilalți chefi

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Norbert Niederkofler
VEZI BIOGRAFIA

Frații Cerea
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Davide Oldani
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA