Juan Amador

Patronul de restaurant Juan de la Cruz Amador Perez s-a născut în 1968 în cartierul șvab Strümpfelbach, de lângă Stuttgart.

 

Din 1985 până în 1988, acest cetățean german de origine catalano-andaluză și-a făcut ucenicia de bucătar la Gasthof Lamm din Weinstadt, lucrând apoi la Alter Wirt din München Grünwald și Schlosshotel Bühlerhöhe din Pădurea Neagră. Juan Amador și-a câștigat prima stea Michelin ca chef la restaurantul PETERSILIE din Lüdenscheid în 1993, când avea doar 25 de ani, și a fost inclus în ghidul Michelin fără întrerupere de atunci. În 2004, la vârsta de 35 de ani, și-a deschis primul său restaurant, numit AMADOR (în Langen, lângă Frankfurt), care a obținut 3 stele pentru prima dată în 2007.  

În 2015, celebrul bucătar s-a mutat la Singapore unde, în același an, a deschis restaurantul ALMA by Juan Amador la hotelul Goodwood Park. Dragostea a fost cea care l-a readus în Europa, mai exact la Viena. Curând după aceea, succesul profesional a urmat fericirii din viața privată. Într-o cramă istorică din Grinzing din districtul 19, Amador a creat o adevărată bijuterie a scenei gastronomice: restaurantul, deschis inițial sub denumirea Amador’s Wirtshaus & Greißlerei, a devenit restaurantul AMADOR câteva luni mai târziu, fiind astăzi cunoscut cu mult dincolo de granițele Austriei și a primit 3 bonete și 2 stele în primul său an de funcționare.

 

În 2019, Juan Amador a devenit primul chef din Austria care a primit o a treia stea Michelin. Conform descrierii restaurantelor de trei stele din ghidul Michelin, AMADOR merită o vizită pentru bucătăria sa unică. Oaspeți din întreaga lume răspund acum acestui îndemn.  

Faptul că Juan Amador este acum una dintre vedetele gastronomiei high-end se datorează, fără îndoială, ambiției și disciplinei sale. El își combină creativitatea unică și experiența extinsă, creând un stil unic și inconfundabil.

 

Dorind să se dezvolte în permanență, excepționalul bucătar continuă să surprindă cu noi creații alături de preparatele sale clasice. Influențele din întreaga lume combinate cu un anumit caracter regional al ingredientelor fac din opera sa culinară o artă.

 

Juan Amador își extrage inspirația de care are nevoie nu doar din numeroasele sale călătorii, ci și din muzică. Celebrul său desert Brick in the Wall, de exemplu, a fost inspirat de piesa cu același nume a celor de la Pink Floyd. 

 

Cu toate acestea, varietatea nu este importantă pentru Amador doar în farfurie, ci și în pahar: crama restaurantului AMADOR conține aproximativ 1.200 de sticle din cele mai bune vinuri din întreaga lume, precum și o colecție cuprinzătoare și prestigioasă de sticle de șampanie. 

 

Juan Amador este ambasador al mărcii Lavazza din 2020. 

Restaurantul AMADOR (Viena) 

Bucătăria internațională excelentă, fără compromisuri, este omagiată în subsolul istoric al unei crame - cu citate regionale din comorile culinare ale Austriei intercalate ocazional. „În bucătăria mea, eu nu urmez moda sau tendințele. Bucătăria mea este ca o rochie neagră scurtă - nu ascunde nimic”. Juan Amador.  

Ceilalți chefi

Loretta Fanella
VEZI BIOGRAFIA

Pietro Leemann
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Maurilio Garola
VEZI BIOGRAFIA

Frații Cerea
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA