Luca Fantin

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Hotelul Bulgari (Tokyo-Osaka)

Luca Fantin, originar din Silea, Treviso, își datorează pasiunea pentru gătit bunicii sale Anita. La 13 ani s-a înscris la Școala de catering din Treviso și a început să lucreze cu jumătate de normă la Osteria Nea. După ce și-a încheiat studiile, și-a început primele experiențe reale, mai întâi la nivel local și, ulterior, la Milano, în Spania și la Roma.

 

În 2009, cei de la Bvlgari Tokyo Restaurants erau în căutarea unui chef italian, însă nu doar a unui simplu chef, ci a unui talent gastronomic veritabil. Căutarea aceasta i-a condus la un chef taciturn, în vârstă de treizeci de ani: Luca Fantin, născut în 1979. Acesta a acceptat provocarea, devenind singurul chef italian care se poate mândri cu faptul că deține o stea Michelin acordată în 2011.

 

În 2014, a primit prestigiosul titlu „Cheful anului”, acordat de ghidul culinar Identità Golose.

Stilul său de gătit este „italian”, iar ghilimelele sunt folosite aici cu un scop. Intenția inițială a restaurantului Bvlgari Ginza Tower de a aduce în Japonia toate ingredientele folosite în mod tradițional în bucătăria italiană a generat dorința de a se concentra mai mult asupra piețelor și producătorilor locali. Aceasta a condus la descoperirea unei lumi fascinante și a unui nivel foarte ridicat de calitate, unde cheful putea conta mereu pe o producție bună de anghinare, cicoare catalană și un tip de cicoare de grădină, similare celor care se găsesc în Treviso. Gusturile sunt pure și nu consideră că diferența față de legumele italiene ar reprezenta un defect ci, mai degrabă, un stimulent pentru a găsi noi asocieri.

Există doar câteva excepții: orezul Carnaroli, uleiul de măsline extravirgin și brânza Grana Padano.

În 2018, Il Ristorante Luca Fantin din Bvlgari Ginza Tower, Tokyo, și-a ocupat locul pe renumita listă a Celor mai bune 50 de restaurante din Asia, pe poziția 28. Dintre cele 11 restaurante japoneze care au ajuns în acest clasament, Il Ristorante Luca Fantin a fost singurul dintre cele alese care nu este condus de un chef japonez. 

Ceilalți chefi

Filippo La Mantia
VEZI BIOGRAFIA

Dennis Zoppi
VEZI BIOGRAFIA

Davide Oldani
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Igor Macchia și Giovanni Grasso
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA

Renato Ardovino
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA