Monica Galetti 

Chef și proprietar, Mere 

Monica Galetti este una dintre cele mai cunoscute și celebre femei chef din Londra. Născută în Samoa și crescută în Wellington, Noua Zeelandă, Monica a dezvoltat un interes timpuriu pentru mâncare și s-a format ca bucătar în Noua Zeelandă. 

În anul 1999 s-a mutat la Londra pentru a lucra pentru Michel Roux Jr. la restaurantul Le Gavroche, deținător a două stele Michelin. Talentul Monicăi a fost recunoscut în scurt timp și a progresat rapid, devenind prima femeie bucătar-șef la Le Gavroche și apoi bucătarul-șef al lui Michel la Le Gavroche des Tropiques din Mauritius în 2005.

 

În ultimii zece ani, Monica a devenit o personalitate de televiziune cunoscută, în calitate de prezentator și judecător în cadrul foarte popularei emisiuni difuzate de BBC2 MasterChef: The Professionals. Mai recent a devenit, de asemenea, co-prezentator a două sezoane ale emisiunii Amazing Hotels - Life Beyond the Lobby de la BBC2, alături de criticul de restaurante de la The Times, Giles Coren. 

După un total de doisprezece ani la restaurantul Le Gavroche, Monica a plecat în 2015 pentru a petrece timp cu soțul și fiica ei și a se concentra pe găsirea celui mai bun loc pentru primul ei restaurant din Londra, Mere, care a fost deschis în 2017 în Fitzrovia. Mere, purtând în mod adecvat numele mamei Monicăi, include o diversitate de influențe culturale. Aici se amestecă influența franceză clasică a copilăriei soțului ei David cu exotismul Pacificului de Sud și al Noii Zeelande din propria copilărie, împletind elemente inspirate din călătoriile ei și din anotimpurile britanice.

 

Monica este autoarea a două cărți: Monica’s Kitchen și The Skills.

Ceilalți chefi

Loretta Fanella
VEZI BIOGRAFIA

Pietro Leemann
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Maurilio Garola
VEZI BIOGRAFIA

Frații Cerea
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA