Moreno Cedroni

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

La Madonnina del Pescatore (Senigallia) Clandestino Susci Bar (Portonovo) și Anikò Salumeria Ittica (Senigallia). 

Moreno Cedroni s-a născut la Ancona, în 1964.

Douăzeci de ani mai târziu, a deschis Madonnina del Pescatore, un restaurant de lux, cu o prezență discretă în peisajul splendid al regiunii Le Marche. A primit prima sa stea Michelin în 1996, distincția „Sole” acordată de Veronelli în 1999, precum și trei furculițe de la Gambero Rosso, în 2000.


În zorii noului mileniu, a deschis Clandestino Susci Bar – un nume de referință pentru iubitorii de pește crud – în golful Portonovo din Ancona. Un deschizător de drumuri prin creativitate și inovație în lumea restaurantelor, Cedroni a creat în 2003 primul magazin de delicatese pe bază de pește: Anikò, în Senigallia. În același timp, a creat Officina, un atelier experimental ce poartă marcajul CE, în care se produc preparate reci din paște, pește la conservă, dulcețuri, gemuri, sosuri și alte produse selectate.
În ianuarie 2004, Moreno Cedroni și-a prezentat noua carte, „Multipli din Venti” (Multipli de douăzeci), în care spune povestea primilor douăzeci de ani din cariera sa.

 

În 2005, a devenit ambasador al brandului Lavazza. Anul următor, a primit înalta distincție reprezentată de o a doua stea Michelin pentru Madonnina del Pescatore.

În octombrie 2008, a fost declarat câștigător al Kungsfenan, premiul suedez pentru fructe de mare, pentru măiestria și tehnica sa de prelucrare a materiilor prime și pentru creativitatea și abilitățile sale de a combina tradiția și inovația în bucătărie.
În 2011, a publicat „Maionese di fragole” (Maioneză de căpșuni), la editura Mondadori,  fiind prima carte ce combină narațiunea cu sfaturi despre cum să îi învățăm pe copii despre hrană și rețete – o combinație între invenție și reinterpretare.
În 2012, Wall Street Journal a clasificat Madonnina del Pescatore printre cele mai bune restaurante cu preparate

din pește din Europa.

Noua carte a lui Cedroni, „Susci più che mai” (Sushi mai mult ca niciodată), a fost publicată de Giunti, văzând lumina tiparului în 2014. În același an, Cedroni a devenit membru al conducerii FIPE (Federația Italiană a Localurilor Publice) și, anul următor, a devenit ambasador Expo.

În 2017, Moreno Cedroni a găzduit programul italian Top Chef, alături de Giuliano Baldessari, Mauro Colagreco și Annie Féolde.

Recunoscut ca inventator al preparatelor sushi în stil italian, în februarie 2018 Moreno Cedroni a fost numit ambasador al Batogului norvegian, de către Consiliul Norvegian al Fructelor de Mare, datorită cunoștințelor sale foarte aprofundate în privința peștelui și reinterpretării sale inovatoare a

acestuia, ca ingredient în bucătărie. 

 

Pe parcursul carierei sale, a participat la numeroase convenții gastronomice de calibru, precum Identità Golose, Lo Mejor de la Gastronomía, Gastronomika și Omnivore. S-a implicat în numeroase colaborări și a deținut numeroase funcții de consultanță, inclusiv cu Moschino, San Resort, Baglioni Hotels, Lavazza,

San Pellegrino și McCann.

Se spune că arta sa culinară este exigentă, un laborator modern, flexibil și ordonat, care păstrează cu fermitate principiile simplității, îmbinând natura clasică a tradiției cu elemente mai proaspete. Meniul de la Madonnina del Pescatore are o varietate de tonalități. Acesta include, spre exemplu, o tonalitate distractivă, a cărei exprimare italiană se reflectă cu succes în toate meniurile care poartă semnătura lui Cedroni.

La madonnina del pescatore

În restaurantul Madonnina del Pescatore din Senigallia, cheful Moreno Cedroni, distins cu stele Michelin, prezidează asupra unei bucătării exigente, flexibile și ordonate, concentrată în principal asupra peștelui. Preparatele gastronomice must-have includ sushi, cotletul de paltus și micul dejun.

Ceilalți chefi

Frații Costardi
VEZI BIOGRAFIA

Davide Oldani
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Frații Cerea
VEZI BIOGRAFIA

Alfredo Russo
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA