Norbert Niederkofler
Norbert Niederkofler
Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:
St. Hubertus la Hotel Rosa Alpina (San Cassiano, Badia).
În timpul copilăriei sale petrecute în Alto Adige, Norbert Niederkofler și-a petrecut zilele în bucătăria micului hotel ce aparținea familiei sale, însă, chiar și atunci, visa să călătorească în toată lumea. A urmat cursurile școlii de catering din Tegernsee, Germania, continuându-și mai târziu studiile în Italia și cizelându-și talentul în restaurante faimoase din Londra, Zürich și Milano. În anii optzeci și nouăzeci, a fost influențat de chefi de top. În special Eckart Witzigmann, în München, și David Bouley, în New York, l-au învățat pe Norbert două cerințe de bază fundamentale, necesare pentru atingerea excelenței în bucătărie: respectul necondiționat pentru natură și calitatea materiilor prime.
Povestea sa și-a atins apogeul în 1996, în San Cassiano, când Niederkofler a deschis restaurantul St. Hubertus din Hotelul Rosa Alpina, folosind numai ingrediente locale și promovând comorile naturale ale Dolomiților. La patru ani de la lansare, St. Hubertus a primit prima sa stea Michelin, a doua fiindu-i acordată în 2007 și a treia în 2018.
Cheful de la Alto Adige este ambasador al brandului Lavazza încă din 2016, an în care Niederkofler a fondat Care’s, o instituție dedicată gătitului etic și sustenabil.
Ristorante St. Hubertus
Bijuteria coroanei Hotelului & Spa Rosa Alpina este restaurantul St. Hubertus, distins cu stele Michelin: elegant și restrâns, cu doar 11 mese. Bucătăria lui Norbert Niederkofler este simplă și surprinzătoare, de o finețe care se savurează atât cu ochii, cât și cu papilele gustative.
Adresă: Strada Micurà de Rü, 20, 39036 San Cassiano in Badia (BZ)
BOLZANO
Telefon: 0471 849500
În martie 2018, a jucat rolul de gazdă la restaurantul Chesal 1805 din Bardonecchia, unde a organizat Cena Stellata sau Cina sub lumina stelelor, un veritabil omagiu adus culturii montane.
Ceilalți chefi