Norbert Niederkofler

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

St. Hubertus la Hotel Rosa Alpina (San Cassiano, Badia). 

În timpul copilăriei sale petrecute în Alto Adige, Norbert Niederkofler și-a petrecut zilele în bucătăria micului hotel ce aparținea familiei sale, însă, chiar și atunci, visa să călătorească în toată lumea. A urmat cursurile școlii de catering din Tegernsee, Germania, continuându-și mai târziu studiile în Italia și cizelându-și talentul în restaurante faimoase din Londra, Zürich și Milano. În anii optzeci și nouăzeci, a fost influențat de chefi de top. În special Eckart Witzigmann, în München, și David Bouley, în New York, l-au învățat pe Norbert două cerințe de bază fundamentale, necesare pentru atingerea excelenței în bucătărie: respectul necondiționat pentru natură și calitatea materiilor prime. 

Povestea sa și-a atins apogeul în 1996, în San Cassiano, când Niederkofler a deschis restaurantul St. Hubertus din Hotelul Rosa Alpina, folosind numai ingrediente locale și promovând comorile naturale ale Dolomiților. La patru ani de la lansare, St. Hubertus a primit prima sa stea Michelin, a doua fiindu-i acordată în 2007 și a treia în 2018.
Cheful de la Alto Adige este ambasador al brandului Lavazza încă din 2016, an în care Niederkofler a fondat Care’s, o instituție dedicată gătitului etic și sustenabil.

Ristorante St. Hubertus

Bijuteria coroanei Hotelului & Spa Rosa Alpina este restaurantul St. Hubertus, distins cu stele Michelin: elegant și restrâns, cu doar 11 mese. Bucătăria lui Norbert Niederkofler este simplă și surprinzătoare, de o finețe care se savurează atât cu ochii, cât și cu papilele gustative.

 

Adresă: Strada Micurà de Rü, 20, 39036 San Cassiano in Badia (BZ)

 

BOLZANO

Telefon: 0471 849500

În martie 2018, a jucat rolul de gazdă la restaurantul Chesal 1805 din Bardonecchia, unde a organizat  Cena Stellata sau Cina sub lumina stelelor, un veritabil omagiu adus culturii montane.

Norbert Niederkofler, un chef aflat între munți și stele

Ceilalți chefi

Igor Macchia și Giovanni Grasso
VEZI BIOGRAFIA

Frații Costardi
VEZI BIOGRAFIA

Filippo La Mantia
VEZI BIOGRAFIA

Luca Fantin
VEZI BIOGRAFIA

Dennis Zoppi
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA