Pietro Leemann

Puteți găsi cafeaua noastră în următoarele restaurante:

Joia (Milano). 

Cheful Pietro Leemann, cheful generos și sensibil din Ticino, s-a născut în 1961.

A descoperit misterele pământului și naturii încă de pe când era copil și își petrecea zile întregi jucându-se și lucrând în grădina de legume a familiei sale; însă crema bavareză cu vanilie, realizată de cheful Angelo Conti Rossini, i-a inspirat pasiunea pentru gătit.

După aceasta, Leemann și-a început perioada de instruire, învățând despre secretele – sau furculițele – meseriei, de la personalități precum Fredy Girardet și Gualtiero Marchesi și petrecând un sejur de doi ani în China și Japonia, un reper important în cariera sa, perioadă în care a început să găsească o nouă spiritualitate.

După întoarcerea în Italia, în 1989, el și un grup de prieteni și-au deschis propriul restaurant gourmet la Milano, căruia i-au dat un nume foarte evocator: „Joia” și care, în 1996, a devenit primul restaurant vegetarian din Europa care a primit prestigioasa stea Michelin, rămânând și până în ziua de astăzi singurul restaurant cu acest specific din Italia, distins cu o stea.

Aici, la Milano, loc în care restaurantele etiopiene și magrebiene începeau să apară la tot pasul, Leemann înălța imnuri creației, singurul său crez.

Pietro Leeman și Magia încântă la Eataly Smeraldo

Precum un sculptor din vremurile antice, a încercat în permanență să surprindă adevărata esență a naturii, prin gesturi care elimină tot ceea este în plus din ingrediente, creând o experiență gastronomică intangibilă și plină de savoare prin aplicarea unor tehnici de preparare simple, în care aromele se topesc pur și simplu în gură.    

După 29 de ani, Joia este considerat cel mai important centru european al bucătăriei verzi, etice și durabile, al cărei pionier de necontestat este cheful Leemann.

leemann_img_dx_02
leemann_img_dx_00

În 2015, a fost chef ambasador la Expo Milano.
A scris opt cărți despre cultura culinară și rețete, cea mai recentă dintre acestea fiind „Veg per scelta” („Vegetarian prin alegere”, Giunti Editore), împreună cu prietenul său, jurnalistul Gabriele Eschenazi, alături de care a fondat „The Vegetarian Chance”, primul festival internațional al culturii și al bucătăriei vegetariene.

În calitate de ambasador al brandului Lavazza din 2016, Leemann este implicat la ora actuală în numeroase proiecte, alături de societăți și instituții (atât publice, cât și private), care își propun să popularizeze filosofia sa de viață și de preparare a alimentelor, o adevărată melodie interpretată de unul dintre cei mai romantici chefi din vremurile noastre. 

03-Lavazza-articoloEataly-imgsx
04-Lavazza-articoloEataly-imgdx
Nu există un chef pe această planetă care să nu țintească cât mai sus: rețetele lui Davide Oldani, Pietro Leeman și Dennis Zoppi pentru Coffee in Space

Joia

Preparatele chefului Pietro Leemann, care a fost distins cu o stea Michelin, au inclus întotdeauna Natura, reprodusă prin gesturi care extrag din ingrediente cea mai intangibilă și savuroasă esență, grație tehnicilor simple de gătit și aromelor care se topesc pur și simplu în gură. Toate acestea sunt adevărate ode aduse naturii, cântate de cel mai romantic chef din vremurile noastre.

Ceilalți chefi

Massimo Bottura
VEZI BIOGRAFIA

Renato Ardovino
VEZI BIOGRAFIA

Carlo Cracco
VEZI BIOGRAFIA

Frații Costardi
VEZI BIOGRAFIA

Luca Fantin
VEZI BIOGRAFIA

Loretta Fanella
VEZI BIOGRAFIA

Moreno Cedroni
VEZI BIOGRAFIA

Ferran Adrià
VEZI BIOGRAFIA