ÎNAPOI
Coffee Study Program

Lucrul cel mai important: dezvoltarea de care avem nevoie

În timpul petrecut printre crescătorii de cafea din Republica Dominicană, studenții Coffee Study Program au asistat la o abordare unică asupra emancipării comunității.
O abordare care, crede Rebecca, evidențiază indicii reali pe care ar trebui să îi avem în vedere.



Înainte ca această călătorie cu Coffee Study Program să o aducă în Republica Dominicană, Rebecca avea o imagine clară cu privire la comunitățile de fermieri. Ca un student axat pe subiecte legate de agricultură și politica de mediu, ea le-a vizitat pe cele din țara ei de origine, SUA.
Dar, atunci când s-a alăturat fermierilor din Neiba, un oraș în regiunile de sud-est ale țării, acea imagine s-a schimbat – a devenit mai bogată.

„O comunitate agricolă în care toată lumea a fost implicată.”

Aici, fiecare membru al comunității agricole participă, și știe totul despre cafea – de la cel mai bun mod de creștere și îngrijire, care părți trebuie aruncate și ce face o cafea să fie bună.

Ceea ce au văzut Rebecca și ceilalți studenți ai Coffee Study Program a fost o experiență comună, o abordare integrată rezultată din implicarea întregii comunități.

Pentru a ne asigura că locuitorii din Neiba și din alte zone vulnerabile din întreaga lume pot să prospere, este nevoie de ajutor. Este posibil ca aceștia să nu dispună de uneltele și fondurile necesare pentru a-și transforma cunoștințele și experiența într-o afacere care să reprezinte un mijloc de trai sustenabil. 

Fundația Lavazza și alții fac exact asta contribuind, de exemplu, la finanțarea echipamentelor agricole – echipamente care permit comunității să prelucreze personal boabele de cafea și să ajungă pe piețele globale.
Abordări ca aceasta sunt, în opinia Rebeccăi, cheia.

 

„Aceasta este, în mod indiscutabil, baza dezvoltării durabile.”
img_02-csp-rebecca
img_03-csp-rebecca

Dar aceasta presupune mai mult decât asigurarea viabilității financiare a eforturilor fermierilor. Indicii implicați, observă Rebecca, merg mult mai în profunzime.

Membrii cooperativei Neiba, observă ea, „sunt preocupați de calitatea, nu doar de cantitatea, cafelei lor.” Activitatea lor este mai mult decât un loc de muncă și producție – este emancipare.

„Poți măsura emanciparea? Nu știu. Dar este mai logic decât să măsori doar ceea ce ai produs.”

Descoperă experiența Coffee Study Program prin ochii lui Kanika, Stuart și Jia Yi.

 

 

 

În timp ce savurați cafeaua, vă recomandăm să citiți...

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM