ÎNAPOI
Coffee Sips

O cafea la antipozi

Publicat la 18 iulie 17

Este, practic, imposibil să mergi pe străzile din Melbourne fără a fi invadat de aroma de cafea proaspăt prăjită.

„Încă nu am învățat limba engleză!”

Este foarte probabil ca locuitorii din Carlton și Fitzroy, două importante cartiere italiene din Melbourne, să vă răspundă în acest fel, în ciuda faptului că trăiesc în Australia de peste 50 de ani.Capitala statului Victoria este un amalgam de culturi, influențe și inspirații și nu este deloc surprinzătoare prezența unor produse tipice ale culturii și tradiției italiene. În primul rând: cafeaua.

În 2014, utilizatorii internetului au întocmit un clasament al orașelor pe baza calității cafelei lor. Roma este pe locul al treilea, urmată de Viena.  Liderul necontestat al clasamentului pare a fi urbea australiană Melbourne. 

 

Dacă, în Italia, cafeaua este adesea sinonimă cu espresso, pentru locuitorii din Melbourne răspunsul la întrebarea „Ce cafea vrei” s-ar putea să nu fie atât de previzibil.

Scurtă și neagră, lungă și neagră, dublu shot, cappuccino, flat white, chai latte, piccolo, cu lapte degresat sau lapte de soia.

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le aveți la dispoziție. 

 

Dacă, în Italia, cafeaua este cel mai bun mod de a începe ziua sau de a termina o masă, pentru un australian, o cană de flat white este completarea ideală pentru o carte bună, într-o după-amiază însorită de miercuri sau – de ce nu? – pentru a fi savurată alături de o porție de paste.

 

 

Dar de ce este tradiția cafelei atât de puternică într-o țară atât de îndepărtată?

„Răspunsul este, de fapt, foarte simplu. 

 Redescoperirea mirosurilor și aromelor de acasă, de la peste 17.000 km depărtare, trebuie să fi fost una dintre prioritățile de top ale multor italieni care au plecat către aceste meleaguri îndepărtate. Și poate de aceea, în Melbourne, Coffee Culture este atât de bine dezvoltată. La urma urmei, italienii au o vorbă: „Cu cât mai departe suntem de casă, cu atât mai italieni ne simțim”. 

Acestea sunt cuvintele lui Jos Turner, unul dintre cei mai influenți barista din oraș, care, fără îndoială, este un fin cunoscător al cafelei.

 

Turiștii iubesc Melbourne-ul pentru cafea și pentru Coffee Culture. Aici, sunt numeroase magazine în care cafeaua este prăjită pe loc, care își doresc să exceleze și să inoveze în mod constant nu numai produsul finit, dar și utilajele.
Jos Turner – unul dintre cei mai influenți barista din Melbourne

3 MILIOANE DE CEȘTI PE ZI

În fiecare zi, peste 30 de tone de boabe de cafea trec prin portul Melbourne: suficient pentru aproximativ 3.000.000 de cești de cafea: câte una pentru fiecare locuitor al orașului. 

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că două dintre cele mai mari evenimente Lavazza sunt organizate în Australia: Festivalul de film italian Lavazza și Australian Open.

Dar oare acesta este secretul succesului australienilor în domeniul cafelei? Se spune că, în Australia, cafeaua este atât de bună pentru că o bei cu capul în jos.

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
Beți o cafea și plătiți pentru două

Coffee Sips

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Cafea italiană

Coffee Sips

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Istoria cafelei

Coffee Sips

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Cafenelele literare

Coffee Sips

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Coffee Culture

Coffee Sips

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
O cafea la antipozi

Coffee Sips

AFLAȚI MAI MULTE