ÎNAPOI
3 minuti
TheCoffeeBook

A de la amestec

Publicat la 26 iulie 17

Amestecurile de cafea sunt rețete secrete ale prăjitorilor de cafea, fiind create prin combinarea a diverse tipuri de cafea, cu scopul de a crea un profil cu o aromă unică și inconfundabilă.

 

Crearea amestecurilor de cafea este o formă de artă autentică, care a fost inventată de Luigi Lavazza cu peste o sută de ani în urmă. Astăzi, experții noștri din Departamentul de cercetare și dezvoltare sunt cei care selectează boabe de cea mai bună calitate, călătorind în țările producătoare de cafea și degustând cafeaua verde.

 

 

Cele mai bune amestecuri includ până la șase tipuri diferite de boabe (numite „originale") și pot fi 100% Arabica, dulci și parfumate, sau amestecuri de Arabica și Robusta, cu corp plin și gust intens.

Cafeaua Arabica spălată este o cafea mai fină și mai acidă decât Arabica nespălată, care este mai dulce și mai echilibrată, în timp ce o cafea Robusta spălată va avea un gust mai rotund decât cea nespălată.

 

Gustul amestecului depinde, de asemenea, de originile soiurilor: o prevalență a originilor braziliene va da un gust plin, cu tentă de ciocolată, în timp ce cafelele de origine central-americană vor da naștere unor amestecuri mai aromate și mai delicate.

 

M come Miscela
M come Miscela

 

O atenție deosebită se acordă amestecurilor fără cofeină: punctul de plecare este cafeaua decofeinizată printr-o metodă naturală, bazată pe dioxid de carbon.

 

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
C pentru cremă

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P pentru Prelucrare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P de la prăjire

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
M de la măcinare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
c de la Corp

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la Aromă

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amar

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amestec

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
C de la Cafea

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
E de la Espresso

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE