ÎNAPOI
Un minuto
TheCoffeeBook

A de la Arabica

Publicat la 03 iulie 17

Cafeaua Arabica reprezintă în acest moment aproximativ 2/3 din producția de cafea a lumii.

Planta este destul de delicată și necesită o îngrijire mai atentă decât cafeaua Robusta.

Boabele au o formă ovală alungită, sunt verzi-albastre la culoare și au un șanț sinuos superficial.

Habitatul lor ideal este între 600 și 2.000 de metri altitudine: cu cât altitudinea este mai mare, cu atât boabele sunt de calitate mai bună.

 

Cei mai mari cultivatori de cafea sunt țările din America Centrală și de Sud, dar găsim boabe de calitate excelentă și în unele zone din Africa și din Asia.

 

 

Cafeaua Arabica este foarte aromată, parfumată, dulce și ușor acidă.

Nivelul de cofeină este mai mic decât cel din varietatea Robusta: în boabele de cafea verde este de aproximativ 1,4%.

 

A come Arabica
A come Arabica

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
C pentru cremă

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P pentru Prelucrare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P de la prăjire

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
M de la măcinare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
c de la Corp

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la Aromă

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amar

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amestec

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
C de la Cafea

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
E de la Espresso

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE