ÎNAPOI
Un minuto
TheCoffeeBook

D de la Decofeinizat

Publicat la 10 iulie 17

Cafeaua decofeinizată se obține prin extragerea cofeinei din boabele de cafea în timp ce acestea încă sunt verzi și, ulterior, printr-un tratament similar cu cel utilizat pentru cafeaua normală.

Se pot utiliza trei abordări diferite pentru extracție: cu solvenți organici (diclormetan sau acetat de etil), apă sau dioxid de carbon (CO2 în stare lichidă sau supracritică).

 

Spre deosebire de primele două metode de decafeinizare, care extrag cafeina, dar determină și o pierdere parțială a gustului, utilizarea dioxidului de carbon ne permite să menținem nealterate caracteristicile aromatice ale cafelei. De aceea, aceasta este metoda utilizată de Lavazza.

 

D come Decaffeinato
D come Decaffeinato

 

În timpul primei faze a procesului, boabele sunt umezite cu aburi și/sau apă până la obținerea unei umidități de 30 – 50%. Apoi, sunt plasate într-un cilindru de extracție cu gaz în stare „supracritică”. Această stare presupune ca temperatura și presiunea să se afle la un asemenea nivel, încât fluidul respectiv să aibă atât proprietățile unui gaz, cât și proprietățile unui lichid. În acest fel, se răspândește ca un gaz, dar are proprietățile de solvent ale unui lichid, ceea ce îi permite să extragă cofeina într-un mod selectiv. Dioxidul de carbon este apoi separat de alcaloid folosind apa, este represurizat și reutilizat.

 

Ciclul se termină cu uscarea cafelei, acum decofeinizate.

 

 

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
C pentru cremă

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P pentru Prelucrare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P de la prăjire

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
M de la măcinare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
c de la Corp

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la Aromă

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amar

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amestec

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
C de la Cafea

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
E de la Espresso

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE