ÎNAPOI
TheCoffeeBook

M de la măcinare

Publicat la 25 iulie 17

Măcinarea este procesul de transformare a boabelor prăjite în pulbere.

Granulația cafelei poate fi fină, medie sau grosieră, descriind diferitele niveluri ale rezistenței cafelei la trecerea apei. Granulația (gradul de măcinare) modifică viteza de extracție a aromei și, în consecință, caracteristicile senzoriale finale ale băuturii din ceașcă.

 

 

Amestecurile pentru espresso sunt foarte fin măcinate, pentru a facilita extracția rapidă caracteristică acestei metode de preparare, pentru ca apa să poată capta cantitatea maximă de aromă în câteva secunde.

 

Granulația corectă pentru un espresso este atinsă atunci când 25 ml de cafea se obțin în 25 de secunde, utilizând 7 g de cafea măcinată, cu o presiune a aburului setată la 9 bari.

 

Un amestec de granulație medie este potrivit pentru cafetiera moka, în timp ce cafeaua americană, pregătită la filtru cu piston sau de presă franceză, necesită o granulație grosieră, capabilă să rețină apa atât cât este necesar pentru a extrage aroma din cafea.

 

M come Macinatura
M come Macinatura

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
C pentru cremă

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P pentru Prelucrare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P de la prăjire

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
M de la măcinare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
c de la Corp

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la Aromă

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amar

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amestec

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
C de la Cafea

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
E de la Espresso

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE