ÎNAPOI
TheCoffeeBook

R de la Robusta

Publicat la 03 iulie 17

Coffea Robusta este un arbust sempervirescent din familia Rubiaceae, genul Coffea, cultivat pentru producerea de cafea espresso, în special în centrul și în vestul Africii și în Asia.

Crește la altitudini cuprinse între nivelul mării și 600 de metri, unde se dovedește rezistent la condițiile climatice calde și umede cu vârfuri de temperatură de peste 30 °C. Reprezintă aproximativ 1/3 din producția mondială de cafea, aceasta având un corp distinctiv, îmbogățit cu note de ciocolată și un postgust persistent.

 

R come Robusta
R come Robusta

Planta are un randament mai mare decât soiul Arabica, este mai rezistentă la boli și are un conținut de cofeină aproape dublu.

 

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
C pentru cremă

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P pentru Prelucrare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
P de la prăjire

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
M de la măcinare

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
c de la Corp

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la Aromă

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amar

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
A de la amestec

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
C de la Cafea

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
E de la Espresso

TheCoffeeBook

AFLAȚI MAI MULTE