pentru aluat
Se dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță.
Cerneți toată făina, frământați jumătate cu apă și cafea, apoi adăugați sare.
Adăugați restul de făină și continuați frământarea pentru aproximativ 20 de minute.
pentru aluat
Se dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță.
Cerneți toată făina, frământați jumătate cu apă și cafea, apoi adăugați sare.
Adăugați restul de făină și continuați frământarea pentru aproximativ 20 de minute.
Puneți aluatul într-un castron acoperit cu folie de plastic și lăsați-l să-și dubleze volumul la temperatura camerei (aproximativ 3 ore).
Tapetați o formă cu hârtie de copt și presărați mălai pe fund, pentru a preveni lipirea pâinii.
Scoateți aluatul din castron, frământați-l, tăiați-l în trei părți și puneți-l în forme.
Acoperiți formele cu folie de plastic și lăsați aluatul să-și dubleze volumul la temperatura camerei pentru încă 2 ore.
Coaceți la 200 °C timp de aproximativ 20 – 25 de minute, punând un recipient cu apă în interiorul cuptorului.
pentru bacon
Presărați feliile de bacon cu zahăr brun și prăjiți-le în cuptorul normal sau cu microunde în modul Grill, timp de un minut/un minut și jumătate.
Tăiați pâinea cu aromă de cafea în felii și prăjiți-o. Puneți deasupra feliile de bacon și presărați puțin zahăr brun peste ele.
Cafeaua ideală pentru această rețetă
Selva Alta
Aromatic, cu note fructate
O cafea obținută prin agricultură sustenabilă, născută pe pantele Anzilor Cordilieri din Peru.