Tartă cu moka

DIFICULTATE
2H

Tarta Moka este un desert gustos și ușor de preparat, care combină textura tradițională a aluatului cu gustul îndrăzneț al umpluturii de Ganache. Perfectă pentru micul dejun și gustări.
Ingrediente
  • 60 ml cafea, 25 g zahăr, 3 ouă, 60 ml smântână, 125 g ciocolată neagră cu 50% cacao
  • 100 g faină, 20 g cacao, 75 g unt, esență de vanilie, zeamă de lămâie
Preparare
Umplutura Ganache

Pentru umplutura Ganache, amestecați două gălbenușuri cu zahăr și bateți cu telul sau mixerul până când amestecul devine palid și cremos. Dați crema în clocot. Adăugați gălbenușurile și fierbeți la o temperatură de cel mult 90 °C. Adăugați cafeaua și amestecați bine. Turnați amestecul peste ciocolata mărunțită fin. Amestecați până când ciocolata se topește complet. Puneți preparatul în frigider.

Aluat pentru tartă

Tăiați untul cuburi și aduceți-l la temperatura camerei. Faceți o scobitură în grămăjoara de făină și cacao. Puneți untul, zahărul și oul înăuntru. Amestecați ingredientele și adăugați făină până când obțineți un aluat omogen. Lăsați aluatul în frigider timp de o oră. Așezați aluatul în formă și întindeți-l până la marginile superioare. Folosiți o furculiță pentru a înțepa fundul tartei. Coaceți într-un cuptor non-ventilat la 180 °C timp de 18 minute. Lăsați să se răcească.

Prezentare

Folosind o pungă pentru ornat, stoarceți crema Ganache caldă pe tartă. Puneți preparatul în frigider până când se răcește complet. Presărați cu zahăr pudră și serviți.

Metodă

Pentru crema Ganache

Bateți cele două gălbenușuri cu zahăr până când se deschid la culoare și ajung la o textură cremoasă.

Dați crema în clocot.

Adăugați gălbenușurile bătute și fierbeți la foc moale, la o temperatură de cca. 90 °C.

Adăugați cafea și amestecați bine.

Turnați amestecul peste ciocolata mărunțită.

Amestecați până când ciocolata se topește complet. 

Puneți preparatul în frigider.

 

pentru aluat

Tăiați untul cuburi și aduceți-l la temperatura camerei. 

Faceți o scobitură în grămăjoara de făină și cacao. 

Puneți untul, zahărul și oul în scobitură.

Amestecați ingredientele și adăugați făină până când obțineți un aluat omogen. Lăsați aluatul în frigider timp de o oră. 

Așezați aluatul în formă și întindeți-l până la marginile superioare. 

Folosiți o furculiță pentru a înțepa fundul tartei. 

Coaceți într-un cuptor non-ventilat la 180 °C timp de 18 minute.

Lăsați să se răcească.

 

 

Prezentare

Folosind o pungă pentru ornat, umpleți tarta cu crema Ganache caldă.

Puneți preparatul în frigider până când crema se răcește complet. 

Presărați cu zahăr pudră și serviți.

 

 

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Crema e Gusto Classico

Armonioasă și cremoasă

Crema e Gusto Classico este un amestec delicat și învăluitor de boabe Arabica din Brazilia și boabe Robusta din sud-estul Asiei. Un echilibru perfect: corp plin și note condimentate. Cafeaua ideală pentru orice moment al zilei.

AFLAȚI MAI MULTE

Sugestii pentru masa din această seară: fie ca aceste rețete să vă inspire!

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 10H
Salată de ton

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM