ÎNAPOI
2 minuti
The Factory of Taste

Identități delicioase – Rețete speciale de la Frații Cerea și Davide Oldani

Publicat la 11 octombrie 17

Un espresso, două rețete, trei bucătari cu stele Michelin.
Tradiția, cercetarea și inovația se combină într-o reinterpretare a micului dejun tipic italian, celebrând ediția a 4-a a revistei „Identità Golose” (Identități delicioase).

 

Frații Roberto și Enrico Cerea de la Identità New York și Davide Oldani de la Identità Chicago ne salută personal, împreună cu Lavazza, sponsorul inițiativei, creând două rețete exclusive demne de cele mai bune restaurante italiene.

„O delicatesă la micul dejun: plăcerea de a începe ziua cu ceva dulce, care să satisfacă atât sufletul, cât și cerul gurii.”
Roberto Cerea

O brioșă perfect gătită, cu iaurt moale și cremă de cafea: o combinație care atinge perfecțiunea atunci când este savurată dimineața, împreună cu un espresso. Un mic dejun care creează instantaneu un sentiment de căldură, de acasă și de familie, trezindu-vă bucuria de a fi alături de cei dragi.

 

Gustul și aroma unică ale cafelei adaugă caracter și acționează ca un „fir roșu” care conectează aceste rețete. Cei doi frați au ales să zdrobească boabele de cafea, pe care le supun apoi unei a doua semiprăjiri în cuptor – un pas esențial pentru a activa toate caracteristicile organoleptice.

 

O rețetă simplă, cu mirosul de acasă, pentru un „Buongiorno!” tipic italian.
Amintirile din familie și copilărie stau în spatele creației bucătarului Davide Oldani.

„O gustare în stil italian, dominată de cafea și însoțită de gusturi și arome tradiționale.”
Davide Oldani

Creatorul bucătăriei pop, Davide Oldani, își direcționează întotdeauna cercetările către o fuziune între conceptele de tradiție, calitate și accesibilitate. Acest lucru a dus la o relație de lucru de aproape un deceniu cu Lavazza.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-IdentitaGolose-Articolo-imgsx1
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-IdentitaGolose-Articolo-imgdx1

Revenirea lui continuă la tradiție, într-o societate tot mai avansată, este cea care a inspirat toate aceste creații.
Oldani ne propune o cafea preparată într-o cafetieră moka, însoțită de 3 gemuri de fructe proaspete și ușoare și de o pâine delicată, realizată folosind o tehnică inovatoare: sifonul.

 

O gustare tipic italiană, cu arome și gusturi capabile să vă transporte înapoi în timp.

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM