ÎNAPOI
Alegerea cafelei potrivite

Spaţiu, timp şi aromă

Simțul cel mai strâns legat de memorie este simţul mirosului.

 

O urmă fină a unui miros ne poate evoca amintiri pline de nostalgie şi imagini şi culori vii din trecut. Mirosul ne permite să călătorim în timp și spaţiu.

 

Când Lavazza s-a alăturat chef-ului Albert Adrià pentru a crea o asociere unică de mâncare și cafea, restaurantul său Enigma a fost umplut de aromele bogate şi puternice ale amestecului Lavazza Tierra! din Columbia.

hero-coffee-pairing-adria-mosaic-sx
hero-coffee-pairing-adria-mosaic-dx

Arome fine de fructe tropicale, lemn dulce, coajă de lime: un buchet de arome inconfundabile din America de Sud, care a adus la viață rezultatul obținut prin combinarea spiritului creativ al șefului Adrià cu expertiza Centrului de training Lavazza.

 

O asociere perfectă între un fel de mâncare și o cafea combină mirosuri şi arome, conectându-le, îmbogăţindu-le și sărbătorindu-le unicitatea.

 

După o şedinţă de brainstorming, cei doi experţi ai gustului au trecut la lucru.

 

Albert a creat un fel de mâncare extraordinar, care combină aroma bogată şi textura cremoasa de foie gras, cu note proaspete citrice de bergamotă şi un ’aer’ fin, obținut cu meticulozitate, de sos de soia fermentat.

Andrea, a pornit de la prospeţimea gustului acrișor al bergamotei şi al grapefruitului și a creat o cafea preparată la rece, îmbogățită cu arome exotice complexe date de fructul pasiunii şi mentă.

 

Cele două creaţii culinare rafinate, cu buchetul lor combinat de note de miere, trestie de zahăr, grapefruit şi bergamotă, sunt plăcute şi revigorante.

 

Alegerea perfectă de astăzi:

 

Foie gras confitado con pan de especias, bergamota y aire de salsa de soja fermentado, creat de Albert Adrià și Passion Me 2018, creat de Centrul nostru de instruire.