Piept de prepeliță cu piure de morcovi

DIFICULTATE
1H

Ingrediente
Pentru prepeliță
  • 8 piepți de prepeliță
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 crenguță de cimbru
  • 8 frunze de salată „canasta”
  • 60 g varză
  • 4 frunze de praz
  • 10 g pătrunjel
  • 15 g cafea măcinată
  • sare și piper negru după gust
  • ulei de măsline extra virgin după gust
Pentru piureul de morcovi
  • 100 g morcovi
  • 40 g cartofi
  • 40 g unt
  • sare după gust
Preparare
Ingrediente
Pentru sos
  • 1 portocală
  • 60 g supă de vită
  • 10 g unt
  • 10 g cafea măcinată
  • sare după gust
  • 10 g zahăr
Pentru garnitură
  • 8 ciuperci
  • 10 g unt
  • sare și piper negru după gust
  • 10 g sos
Preparare

Preparare

PENTRU PREPELIȚĂ

Se taie varza în fâșii și se fierbe într-o tigaie împreună cu frunzele de salată și de praz.
Apoi, se taie prepelița în felii și se toacă o parte din aceasta; carnea tocată se pune pe foc împreună cu ulei, usturoi și cimbrul mărunțit. După ce s-a făcut, se adaugă sarea, piperul și cafeaua măcinată.

Se rulează frunzele de salată și se leagă cu prazul. Se pune la cuptor pentru 5 minute la 160°.

 

PIUREUL DE MORCOVI

Se taie cartofii și morcovii până când s-a obținut un mirepoix, apoi se fierb; în continuare, amestecul se bate și se filtrează.

Se adaugă untul și sarea la amestec.

 

CIUPERCILE

Se taie ciupercile și se gătesc la 80°–90° cu unt și sare.

Se adaugă sosul de portocale.

3-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img1-sx
4-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img2-dx

Prezentare

Pentru a servi, se începe cu piureul la bază, se pun două felii de prepeliță deasupra piureului de morcovi, apoi se adaugă ciupercile și se decorează cu picături mici de sos de portocale.

5-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img3-sx
6-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img4-dx

Iată câteva sugestii pentru cina din această seară: câteva rețete care să vă inspire!

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM