Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
1H

Ingrediente
  • 100 g de mozzarella de bivoliță DOP de la Campania
  • 2 g de lapte
  • 180 g de spanac proaspăt
  • 4 scoici
  • 4 creveți roșii
  • 140 g de cod nesărat (partea din file cu carne groasă)
  • 12 boboci de capere
  • 180 g de fasole cannellini fiartă (90 g nefiartă)
  • 50 g de cafea (espresso sau moka)
  • 12 g de unt
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 crenguțe de cimbru
  • 2 crenguțe de oregano proaspăt
  • Sare după gust
  • Piper după gust
  • Făină după nevoie
  • Ulei de măsline extra virgin, după nevoie
  • Germeni de sfeclă roșie, după nevoie
  • Cafea măcinată, după nevoie
Preparare
MOUSSE DE FASOLE CU AROMĂ DE CAFEA

Încălziți boabele de fasole timp de aproximativ 8 minute într-o cratiță cu jumătate din unt și puțină apă; apoi adăugați cafeaua și gătiți pentru încă 2 minute. Când este gata, dacă este necesar, pasați și treceți prin strecurătoare până când obțineți o cremă fină, uniformă; apoi amestecați untul rămas, asezonați cu sare și piper și păstrați-o caldă în bain-marie acoperită cu folie.

Preparare

Mousse de fasole cu aromă de cafea

Încălziți boabele de fasole timp de aproximativ 8 minute într-o cratiță cu jumătate din unt și puțină apă; apoi adăugați cafeaua și gătiți pentru încă 2 minute. 
Când este gata, dacă este necesar, pasați și treceți prin strecurătoare până când obțineți o cremă fină, uniformă; apoi amestecați untul rămas, asezonați cu sare și piper și păstrați-o caldă în bain-marie acoperită cu folie.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-01_sx
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-02_dx

Cremă din mozzarella de bivoliță

Pasați cuburile de mozzarella rapid cu laptele și puțină sare; apoi emulsionați cu ulei de măsline extra virgin până când obțineți o cremă fină și compactă.


Spanacul crocant

Spălați și uscați frunzele de spanac și apoi sotați-le rapid în tigaie cu ulei de măsline extra virgin, 1\2 cățel de usturoi, asezonate cu sare şi piper.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-03
SALATA DE FRUCTE DE MARE
Curățați creveții roșii de carcasă, dar lăsaţi coada; tăiați codul în cuburi de aproximativ 35 g și scoateți scoicile din cochilie. Prăjiți rapid peștele în ulei de măsline extra virgin cu cealaltă jumătate de cățel de usturoi și o crenguță de cimbru. Asezonați cu sare și piper.

Prezentare

Puneți în farfurie mai întâi crema din fasole și mozzarella de bivoliță, apoi spanacul crocant; puneți fructele de mare deasupra și decorați cu germeni de sfecla, cimbrul rămas, oregano proaspăt și cafea măcinată.

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Qualità Oro

Dulce și aromatic

Un amestec intens, extrem de aromatic, de boabe Arabica 100% Premium, perfect pentru adevărații cunoscători de cafea.

AFLAȚI MAI MULTE

Iată câteva sugestii pentru cina din această seară: câteva rețete care să vă inspire!

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 10H
Salată de ton

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM